Minusta

Katja Kontturi

oli vajaa 17-kesäinen lähtiessään ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille. Hän vietti kuukauden Yhdysvaltojen itärannikolla Connecticutissa, tutustui New Yorkiin ja aikoo vielä palata sinne jonain päivänä. Sen jälkeen hän onkin asunut reilun viisi kuukautta Englannissa ja reissannut väitöskirjatutkimuksensa aikana konferensseissa eri puolilla Eurooppaa. Katja nauttii kulttuurista, taiteesta ja arkkitehtuurista. Hänen tämänhetkiset suosikkikaupunkinsa ovat Pariisi, Praha ja Reykjavík.

Disneyland, Pariisi

Kaupunkilomien vastapainoksi Kontturi on löytänyt itsestään patikoijan, joka viihtyy vaellusreiteillä karuissa maisemissa suojanaan +50-aurinkosuojakerroin maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Hän haaveilee Islannin Ring Roadin kiertämisestä ja Vesuviuksen huiputtamisesta.

Erityisen ylpeä hän on kirjoitettuaan nimensä Saanan huipulla olevaan vieraskirjaan.

Skellig Michael, Irlanti

Kontturi on kävellyt Tappajahai-elokuvan sillalla, kiivennyt Reyn jalanjälkiä pitkin Luke Skywalkerin erakkomajaan ja syönyt crème brûléen Amélien kahvilassa Pariisissa. Hän intoilee kirja-, tv-sarja- ja elokuvaturismista ja löytää jokaisesta kaupungista parhaan kirjakaupan, jossa myydään sarjakuvia ja/tai nörttisälää.

Jos haluat tutustua hänen tutkimustaan käsittelevään blogiin, löydät sen osoitteesta http://kontturi.blogspot.com/.

Vanhankaupungin aukio, Praha