Katja suosittelee: 3 x Helsingin nörttikaupat

[Edit: korjattu Headhunter Storen tarkaksi sijainniksi Vallila eikä Pasila, kuten tämä maalta kotoisin oleva nörtti ensin virheellisesti tulkitsi.]

Nörtti päätyy helposti ostamaan fanisälänsä, figunsa, keräilyesineensä ja t-paitansa verkkokaupoista. GameStopin lopetettua liikkeensä Suomessa kotimainen Fantasiapelit [linkki] tuntuu olevan ainut nörteille omistettu kauppaketju, jonka liikkeisiin pääsee paikan päälle myös hipelöimään tuotteita.

Helsingistä löytyy kuitenkin useampikin nörttien kukkaronnyörejä hellittävä paikallinen putiikki. Tässä postauksessa esittelyssä kolme kivijalkaliikettä, jonne humpsahtaa helposti euro jos toinenkin.

Figurilandia

Hieman harhaanjohtavasti nimetty Huonekalujen kirppis [linkki Faceen] on Malmiin piilotettu helmi. Se on oikeastaan vanhojen lelujen osto- ja myyntipaikka eli lelujen vanhainkodiksikin kutsuttu Figurilandia, josta löydät kaikkea maan ja taivaan väliltä aina Legoista muinaisiin Kinder-keräilyhahmoihin.

Osoitteen löytyessä kyltit ohjaavat nörttiä oikeaan suuntaan.

Teollisuushallin yläkerrassa sijaiseva liike vaatii useamman portaikon nousun ja kahden jämerän oven läpi kulkemisen. Useat ohjelaput opastavat perille ja neuvovat kolkuttamaan viimeiseen oveen, jolloin myyjä kutsuu sinut sisään.

Victor-gargoili toivottaa vieraat tervetulleeksi.
Here be Toys.

Figurilandia on leluharrastajan paratiisi. Sinne voi hukata vahingossa useamman tunnin (ja varmaan jopa tonnin, jos niikseen tulee) tonkimalla hyllyjä, laatikoita ja kaappeja. Lego-harrastajat, nukke-intoilijat, pienoismallifanit, lapset, aikuiset ja kaikenikäiset: täällä sitä tavaraa on. Hinnat liikkuvat puolestatoista eurosta eteenpäin. Omat löytöni, joihin kuului mm. Bulbasaur- ja Rouva Pannu -figuurit, olivat keskimäärin 2,5–3,5 euroa kappaleelta. Jos ostoskoriin kolahtaa useampi tuote, on mahdollista saada ihan hyvä könttähinta.

Muutama pikkuauto oli tarjolla.
Disney-hyllystä löytyy jokunen keräilyfiguuri.

Figurilandian löydät osoitteesta Ormuspellontie 12. Se on avoinna arkisin klo 12–18 ja viikonloppuisin klo 10–15. Varaa ehdottomasti mukaan käteistä, sillä kortti täällä ei valitettavasti käy. (Mutta jos käteinen unohtuu, mukava myyjä jemmaa ostoksesi sivuun siksi aikaa, kun kipaiset lähimmällä automaatilla.)

Ja jos sinulla sattuu olemaan joutavia leluja hyllyssä, voit laittaa hyvän kiertämään ja myydä ne Figurilandiaan.

Alnilam

Alnilamiin [linkki] eli Pieneen tähtipuotiin törmäsin ensimmäisen kerran Helsingin kirjamessuilla. Liikkeessä tahi siellä messuosastolla vierailijan huomio kiinnittyy ensin karttapalloihin, kauniisiin kompasseihin ja aurinkokelloihin, jonka jälkeen silmiin osuu kenties pussillinen Bertie Bottin joka maun rakeita tai Star Wars -muki.

Alnilamin sympaattinen kivijalkaliike löytyy ihan Forumin kupeesta osoitteesta Yrjönkatu 32.

Messujen ja nörttitapahtumien lisäksi (vuonna 2022 myyntipisteen löytää muun muassa Finnconista, Ropeconista, Traconista sekä Turun ja Helsingin kirjamessuilta) Pienellä tähtipuodilla on verkkokauppa ja pieni liike Helsingissä Kampin kauppakeskuksen ja Forumin nurkilla. Hyllystä löytyy muistikirjoja, koruja, mukeja, tiimalaseja, karttapalloja ja ties sun mitä muuta kiinnostavaa. Jos esimerkiksi haluat hyllyysi ihka oman kryptogrammin Da Vinci -koodin hengessä, tämä on oikea liike!

Tuotteet eivät ole halvimmasta päästä, mutta esimerkiksi Harry Potter -elokuvissa esiintyvien koulukirjojen näköisiä muistikirjoja ei tunnu saavan mistään muualta Suomessa. Muistikirja-addikti kiittää.

Alnilam on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–18, lauantaisin klo 10–15.

Headhunter Store

Headhunter Storen [linkki] bongasin ensimmäistä kertaa aikoinaan Ropeconissa. Monissa coneissa vastaantullut myyntipöytä on aina täynnä erikokoisia figuureja, nörtti-t-paitoja ja hihamerkkejä, ja pöydän takaa huutelee englantia jutusteleva kanssanörtti. Kuten Alnilamilla, myös Headhunter Storella on oma kivijalkaliikkeensä. Se löytyy Vallilasta osoitteesta Pälkäneentie 19 A. (Tai jos satut olemaan Ruotsin Gävlessä, siellä on myös oma toimipisteensä.)

Tunnustan, etten ole Headhunter Storen liikkeeseen vielä päässyt henkilökohtaisesti tutustumaan, mutta conien myyntipöytien perusteella voin suositella visiittiä lämpimästi. Sieltä olen ostanut muun muassa hihamerkkejä, joita en ole löytänyt muualta. Tuotteet, kuten erikokoiset figut, ovat hinnoissaan, mutta sehän ei meitä keräilijöitä yllätä.

Pasilan liikkeeseen pääset piipahtamaan maanantaisin klo 12–15, keskiviikkoisin klo 13–18 ja lauantaisin klo 12–16.30. Liike on auki tarvittaessa myös sopimuksen mukaan, joten kannattaa olla omistajaan yhteydessä, jos olet maisemissa jonain muuna päivänä!


Aikoinaan Jyväskylän GameStopista tehty Star Wars -kaulakoru on löytö.

Tuleeko mieleen muita nörttiliikkeitä Helsingistä tai muualta Suomesta? Otan mielelläni suosituksia ja vinkkejä vastaan tulevia reissuja ajatellen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s