Walt Disney World -reissun suunnittelu suomalaisesta näkökulmasta

Kesällä 2019 päätin, että juhlin nelikymppisiäni Walt Disney Worldin Galaxy’s Edgessä rakentamalla itselleni valomiekan. Ilmoitin tästä siskoilleni ja parhaille ystävilleni ja sanoin, että mukaan saa lähteä – varoitusaika on sen verran pitkä, että rahaa ehtii pistää säästöön.

Reissu on edessä ensi vuonna ja meitä on seitsemän lähdössä. Sekä majoitukset että puistoliput on varattu niin Disney Worldiin kuin Universal Studioille. Kyttään lentolipputarjouksia ja makselemme hotellipaketteja pienissä erissä.

Kun aloitin matkasuunnitelmat, kolusin läpi kaiken maailman Disney-blogeja ja suorastaan asuin Pinterestissä. Huomasin piakkoin, että lähes poikkeuksetta matkablogien perspektiivi oli amerikkalainen. Vain harva bloggaaja jakoi kokemuksiaan eurooppalaisesta näkökulmasta, jossa se lentomatka syö aika ison osan budjetistä eivätkä parkkipaikatiedot ole kovin olennaisia.

Tässä muutama huomioni tällaisen reissun suunnittelemisesta ja organisoimisesta näin suomalaisesta perspektiivistä. Päivitän kuulumisia matkan lähestyessä ja lisään tähän postaukseen olennaisia huomioita tarvittaessa.

1. Disneyland vai Walt Disney World?

Californian Anaheimissa sijaitseva Disneyland [linkki] on se aito ja alkuperäinen Walt Disneyn ideoima teemapuisto, joka avattiin vuonna 1955. Se koostuu itse asiassa kahdesta eri puistosta: Disneyland Parkista ja Disneyland California Adventure Parkista, jotka puolestaan on jaettu pienempiin alueisiin.

Floridan Orlandossa sijaitseva Walt Disney World [linkki] avattiin vuonna 1971, tämäkin Walt Disneyn itsensä visioimana. Orlandon Disney World on maailman suurin teemapuisto: kompleksi koostuu neljästä puistosta, kahdesta vesipuistosta ja hotellialueesta. Puistosta toiseen ei oikeasti vain kävellä: siellä liikutaan vähintäänkin busseilla.

Miten sitten päädyin nimenomaan Floridaan Kalifornian sijaan?

Päällimmäinen syy oli se, että Florida on oikeasti lähempänä. Päätös varmistui silloin, kun Star Wars -puisto-osio Galaxy’s Edge valmistui ja avautui myös Orlandossa.

Toinen syy oli Universal Studios Orlando [linkki]. Vaikka Kaliforniastakin löytyy teemapuistona 1960-luvulla avautunut Universal Studios Hollywood, Orlandon versio on laajempi – erityisesti Harry Potter -osion osalta. Orlandossa pääset niin Viistokujalle kuin Tylyahoonkin – ja matkustamaan Tylypahkan pikajunalla. Ja jos kerran elämässäsi päätät tehdä reissun Floridaan, siitä otetaan kaikki teemapuistoilo irti.

Monet sanovat, että Disney World on suunnattu erityisesti lapsille ja lapsiperheille, kun taas Universal Orlando on enemmän nuorison ja aikuisen makuun. Mene ja tiedä – minulle käy kaikki aina sieltä prinsessalinnoista Jurassic Park -jokiseikkailuun asti.

2. Milloin?

Näin suomalaisesta perspektiivistä sekä Kalifornian että Floridan sää voi olla melko tukahduttava. Kaliforniassa ilona ovat maanjäristykset, Floridassa hurrikaanit. Amerikkalaiset Disney-bloggaajat suosittelevat välttämään huvipuistoja erityisesti koulujen loma-aikoina sekä tiettyinä juhlakausina, jolloin porukkaa on paikalla kuin pipoa. Toki, jos ehdottomasti haluaa juhlia Disney Worldissä Halloweenia, joulua tai uuttavuotta, kannattaa varautua tungokseen ja hankkia liput ajoissa. Blogeista löytyy jopa arvioita ruuhkakalentereista.

Ehkä ideaalisin reissuaika voisi olla alkukevät, mutta olen tietenkin syntynyt elokuussa, joten lähdemme Floridaan keskellä kuumaa hurrikaanikautta. Eli varaudumme helleaaltoihin ja yllättäviin rankkasadekuuroihin. Helteistä ahdistuvana ihmisenä odotan tätä pienellä kauhulla. Mutta olemme ottamassa kokeneitten Disney-harrastajien vinkeistä vaarin: kuumimpana hetkenä voi olla hyvä pitää tauko puistoilusta ja loikoa vaikka hotellin uima-altaalla – ja palata puistoon vasta illemmalla. Sadeviitta tai kertakäyttöinen sadetakki on myös erinomainen varuste olla repussa mukana.

Syyskuu on myös monien suosittelema ajankohta, sillä silloin koulut ovat Amerikassa jo alkaneet eivätkä puistot enää pursuile lapsia. Syyskuu alkaa myös ilmojensa puolesta olla vähän siedettävämpi kesään verrattuna.

3. Miten pitkä reissu?

Ihan jo ekologisista syistä mitään pikkuvisiittiä Jenkkeihin ei kannata edes harkita. Walt Disney Worldissä on tosiaan neljä eri puistoa ja kaksi vesipuistoa. Vaikka skippaisi vesipuistot kokonaan, kannattaa silti varata vähintään yksi päivä per puisto. Ja siihen päälle vielä Universal Studios, jossa on kaksi puistoa ja yksi vesipuisto. Sen lisäksi kannattaa ottaa huomioon aikaero ja mahdolliset siirtymät esimerkiksi hotellista toiseen – ja lepoaika.

Meidän reissumme kestää kokonaisuudessaan 10 päivää, mihin on mahdutettu puistopäivien lisäksi myös rennompia oleskelupäiviä. Käytännössä kaksi päivistä on varattu meno- ja paluulentoihin. Ensimmäinen kokonainen päivä on aikaerotoipumista, allasoleskelua ja Disney Springs -ostosalueella hengailua. Sen jälkeen on luvassa neljä puistopäivää, jonka jälkeen lepopäivä ja siirtymä Universal Studiosin hotellialueelle, kaksi puistopäivää siellä, yksi lepopäivä ja matka kotiin.

Sanoisin, että menemme aika minimillä, mutta emme ole vesipuistointoilijoita, vaan haemme enemmänkin elämyksiä. Matkan pituus riippuu myös siitä, millainen seurue on lähdössä. Jos olet lähdössä perheen kanssa, jossa on pieniä lapsia, kannattaa ottaa huomioon tauot ja liian tarkan suunnittelun välttäminen. Jos porukkaan kuuluu laiteintoilijoita, kannattaa tarkastella ajankäyttöä ihan eri tavalla. En osaa esimerkiksi ollenkaan sanoa meidän porukastamme, päädymmekö kuinka moniin laitteisiin, vai haahuilemmeko vaan ympäriinsä, yritämmekö metsästää Magic Kingdomiin piilotettuja Tangledin Pascal-kameleontteja ja leikimmekö kapinallisia Batuulla.

4. Mikä hotelli?

Orlandosta löytyy ties millaista majoitusta aina pienen budjetin AirBnB:stä luksushotelleihin. Monet suosittelevat ottamaan puiston alueen oman hotellin ja näin olemme mekin tehneet. Teemapuistoilla on siis myös omat hotellialueensa ja mikäli yövyt jossain näistä hotelleista, saat pieniä etuja muualla asuviin vieraisiin nähden. Tyypillisesti voit päästä tuntia tai puolta tuntia aiemmin puistoon kuin muut asiakkaat, sinulle voi olla ilmainen kuljetus hotellilta puistoon tai jotain vastaavaa. Aiemmin Orlandossa oli esimerkiksi oma Disney-bussi, joka noukki Disney-hotelleihin majoittuvat vieraat lentokentältä. Tämä käytäntö taisi lopahtaa pandemian myötä enkä tiedä, onko se milloin palaamassa.

Disney Worldillä on kolmen eri tason hotelleja: Value resort, Moderate resort ja Deluxe resort. Deluxe on nimensä mukaisesti se luksusversio: sieltä löytyy muun muassa omia polynesialaisteemaisia villoja. Value on puolestaan halvin. Hotelleja on ihan valtavasti ja niihin kannattaa tutustua ajan kanssa: voi olla merkittävä ero esimerkiksi siinä, millaisia ruoka- tai oheispalveluita hotelli tarjoaa, tai missä se sijaitsee fyysisesti puistoalueisiin nähden. Jos olet liikkeellä isomman porukan kanssa, myös huonekokoja sietää tarkastella.

Me päädyimme ottamaan Value-hotellin, mutta ehkä arvokkaimman niistä: Art of Animation Studios -hotellin [linkki]. Se oli teemaltaan tällaisille Disney-faneille juuri sopiva, sillä siellä voit majoittua joko Nemoa etsimässä -, Leijonakuningas- tai Autot-teemaisissa perhesviiteissä. Me päädyimme kuitenkin varaamaan porukallemme kaksi standardihuonetta, koska kukapa nyt EI haluaisi yöpyä Pieni merenneito -teemahuoneissa!

Teemat ulottuvat koko hotellialueeseen, joten voit käydä istuskelemassa puunrungolla Simban, Bumban ja Timonin kanssa tai ihailla animaatioiden taidetta aulan seinillä. Art of Animation Studios -hotellilta on erinomainen yhteys Skylinerilla eli ”kaapeligondolalla” niin Disney’s Hollywood Studios -puistoalueeseen (Galaxy’s Edge on täällä!) kuin Epcotiin, joka on kansainvälisen herkuttelijan paratiisi. Ja tässä hotellissa on se kaikista isoin uima-allas, joka on tietenkin Nemo-teemainen.

Täytyy tunnustaa, että intoilimme ihan valtavasti näistä Disney-hotelleista, joten meille oli oikeastaan aivan sama, missä hotellissa olisimme Universal Studiosin visiitin ajan. Siellä ei ole tarjolla niin montaa erilaista vaihtoehtoa eivätkä hotellit ole samalla tavalla teemoiteltuja, joten otimme aika perushotellin nimeltä Universal’s Endless Summer Resort – Dockside Inn and Suites [linkki]. Hotellilta löytyy ravintolojen ja baarien lisäksi (melko pakollinen) uima-allas sekä kuntosali. Siellä asuvat vieraat pääsevät myös muita aiemmin Harry Potter -puistoon ilmaisilla busseilla (mutta tämä etu tuntui olevan lähes kaikissa hotelleissa, joten valitse vapaasti omasi).

5. Millaiset liput?

Puistolipuissa onkin variaatiota ja niitä valitessa kannattaa ottaa huomioon useampi seikka.

Disney Worldin liput ovat tyypillisesti voimassa tietyn aikaikkunan sisällä. Eli valitset kalenterista aikavälin, jolla haluat mennä puistoihin. Sitten valitset, kuinka monen päivän lipun haluat. Voit esimerkiksi ottaa kalenterista viiden päivän haarukan, mutta ottaa neljän päivän lipun – ja pitää sopivassa välissä lepopäivän.

Toinen tärkeä huomio on se, haluatko 1 puisto/päivä -lipun, lipun, jossa on Park Hopper, vai Park Hopper Plus -version. 1 puisto/päivä -lipulla pääset kaikkiin neljään teemapuistoon (mutta ei vesipuistoihin), ja vietät aina yhden päivän tietyssä puistossa. Park Hopper mahdollistaa sen, että tietyn kellonajan jälkeen (tällä hetkellä klo 14) voit vaihtaa puistosta toiseen. Jos tähän lisää vielä tuon plussan, myös vesipuistot ovat mukana listalla. Mitä enemmän, sitä kalliimpaa, luonnollisesti. Mutta useamman päivän lippu halpenee suhteessa päivähintaan, joten tätäkin kannattaa miettiä.

Universal Orlandossa on vähän vastaavanlainen systeemi eli valitset, kuinka monen päivän lipun haluat (kalenterista valitaan aloituspäivä ja lippujen hinta määräytyy sen mukaan) ja haluatko siihen myös Park-to-Park-mahdollisuuden. Park-to-Park vastaa Park Hopperia ja kannattaa ehdottomasti ottaa, jos haluat matkustaa Tylypahkan pikajunalla! Puiston suunnittelijat ovat nimittäin tehneet rahallisesti optimaalisen ratkaisun ja jakaneet Harry Potter -alueet kahteen eri puistoon, joiden välillä juna ajaa edestakaisin.

Meillä on tosiaan neljän päivän Park Hopper -liput Disney Worldiin, koska jos jokin jää kokematta tai harmittamaan, voi aina palata iltapäivällä toiseen puistoon. Universal Orlandoon meillä on kahden päivän Park-to-Park-liput.

6. Budjetti?

Millaisista summista puhutaan, kun suunnitellaan kymmenen päivän reissua Floridaan ja kahteen eri teemapuistoon?

Heitin alun perin matkatiimilleni arvion kolmesta tonnista. Euron ja dollarin kurssi on tällä hetkellä aika samoissa linjoissa, joten sen mukaan on helppo arvioida kustannuksia.

Finnairin lentoliput (meno–paluu, sisältää matkalaukun ruumaan, yksi vaihto, mahdollisimman nopea lento) Orlandoon ovat vaihdelleet 700–1000 euron välillä. Pyrimme alle 800 euroon.

Walt Disney Worldin hotelli 6 päivää (7 henkeä, kaksi 4 hh) ja 4 päivän Park Hopper -puistoliput noin $1100 per nuppi.

Universal Orlandon hotelli 4 päivää (5 henkeä, yksi 6 hh sviitti) ja kahden päivän Park-to-Park-puistoliput noin $590/naama.

Tähän ruokakustannuksia arviolta 50–60 €/päivä (koska WDW:n ruokaa on kehuttu ja pitää maistella kaikkea mahdollista hyvää sinisestä maidosta Epcotin eri paviljonkien erikoisuuksiin) ja päästään aika liki siihen kolmeen tonniin. Sen lisäksi sitten humputtelurahaa ostoksiin. Esimerkiksi oman valomiekan rakentaminen maksaa reilun $200. Saatan myös seota Loungeflyn pikkureppujen ja laukkujen kanssa.

7. Luo My Disney Experience -tili ja lataa puhelinsovellus!

Kun sitten ajankohta on selvillä, hotelli valittu ja sopivat liput päätetty, ei kun varaamaan!

Sekä Walt Disney World että Universal Orlando julkaisevat seuraavan vuoden lomatarjouspaketit jo edeltävänä vuonna, yleensä keväällä. Tänä vuonna vuoden 2023 paketit tulivat Universalilta tarjolle huhtikuussa, Disney Worldiltä kesäkuussa.

Jos olet ottanut lomapaketin eli hotellin ja puistoliput, maksat ennakkoon huonekohtaisen varausmaksun (Disney $200, Universal $250). Loppusumma tulee maksettavaksi kuukautta ennen matkaa.

Disneyn osalta kannattaa ehdottomasti tehdä tunnukset My Disney Experienceen, luoda tili ja ladata myös samanniminen puhelinsovellus. Saat liitettyä sovellukseen tiedot varauksistasi ja mukaan lähtevistä matkatovereistasi. Näet milloin ja mitä oli minäkin päivänä luvassa, millaiset jonot puistoissa on ja paljon muutakin olennaista. (Myös Universal Orlandolla on oma virallinen sovelluksensa. Sitä en ole vielä ladannut.)

Tärkeimmät My Disney Experiencessä tehtävät asiat tämän jälkeen ovat puistovaraukset ja mahdolliset pöytävaraukset. Pandemian myötä Disney alkoi rajoittaa kävijämääriä ihan eri tavalla. Nyt ei siis enää riitäkään, että sinulla on olemassa voimassaoleva puistolippu, sinun pitää myös varata itsellesi se puisto, johon haluat mennä minäkin päivänä! Varauksia voi muuttaa myöhemminkin, mutta tämä kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti, jotta pääset varmasti siihen puistoon, johon haluat. Jos sinulla on koko kaveriporukka tai perhe liitettynä tiliisi, saat tehtyä varauksen koko poppoolle. (Ja huomioi se, että teet varauksen vain siihen puistoon, johon menet aamulla ensimmäisenä. Jos sinulla on Park Hopper, sinun ei tarvitse tehdä varausta muihin puistoihin.)

Ravintoloiden pöytävaraus mahdollistuu 60 päivää ennen matkaa. Ne avautuvat ainakin tällä hetkellä aamukuudelta paikallista Floridan aikaa eli yhdeltä päivällä Suomen aikaa. Kaikkiin ravintoloihin ei voi tehdä pöytävarausta, mutta suosituimpiin se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Ahdistaako? Disney-agentti auttaa!

Olen käynyt kerran elämässäni Yhdysvalloissa, mutten koskaan Floridassa. Walt Disney Worldin valtava aluekompleksi ja ohjeistukset sun muut alkoivat aiheuttaa hieman stressiä jo tällaisessakin organisoijassa. Milloin kannattaa ja pitää tehdä mitäkin? Mikä on paras vaihtoehto, jotta saa rahoilleen varmasti vastinetta? Miten säädän ison porukan huonevarauksia, jos sitä ei voikaan tehdä netissä?

Disney-agentti auttaa.

On siis oikeasti olemassa ammattikunta nimeltä Disney agents. He työskentelevät matkatoimistoissa, jotka ovat erikoistuneet järjestämään lomia Disneyn eri huvipuistoihin ympäri maailmaa ja organisoimaan jopa Disney-risteilyjä. Ystäväni pongasi yhden näistä matkafirmoista YouTuben kautta ja päätin ottaa heihin yhteyttä. Meillä onkin ollut kaiken järjestelyn apuna ja tukena Disney-agentti Bailee People Mover Travels -nimisestä firmasta [linkki].

Pyysin heiltä verkkosivujen kautta tarjousta ja olen saanut sitä kautta vinkkejä ja suosituksia hotelleista, lipputyypeistä, matkan kestosta ja kaikesta muusta hyödyllisestä. Bailee teki meille hotelli- ja lippuvaraukset ja huolehtii osamaksuista. Tämä oli kätevintä myös siksi, että People Mover Travels järjestää matkoja myös Universal Studioille, joten saimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Aina on myös kätevää olla natiivi kieltä puhuva agenttin setvimässä asioita.

Ja tämähän on asiakkaille täysin ilmaista.

Agentit saavat nimittäin palkkansa suoraan Disneyltä, mikä on sinänsä loogista: mitä enemmän he saavat asiakkaita, sitä enemmän Disney tienaa, koska puistokävijät pistävät aika paljon rahaa menemään lomansa aikana.


Välillä tuntuu, etten tiedä, miten päin olisin. Välilllä ahdistun pandemian pahenemisesta ja esteistä, joita matkan eteen voi kasautua. Ja sitten päädyn googlettamaan Yhdysvaltojen lentoviranomaisten ohjeita siitä, mitä matkustamoon voi tuoda ja löydän sivun, jossa on erikseen ohjeet valomiekkojen kuljettamiselle.

Voi siis tiiviisti todeta, etten malta odottaa nelikymppisiäni. Reissu on jo lähestulkoon kulman takana.


PS. Kuvathan ovat Pariisin Disneylandistä keväältä 2019.

Yksi kommentti artikkeliin ”Walt Disney World -reissun suunnittelu suomalaisesta näkökulmasta

 1. Nyt vasta tämän postauksen huomasin! Teimme samankaltaisen reissun toukokuussa 2022, Disney World sopii kyllä hyvin 40-vuotisjuhlien viettopaikaksi, vaikka olinkin vähän uhonnut, että yksi kerta (v2013) olisi jo saanut riittää. Kalifornian puistossa pistäydyimme yhden illan ajan kevättalvella 2020, mikä oli aivan liian pikainen reissu! Paljon olennaista etukäteistietoa blogiin onkin jo saatu kaivettua, tässä vielä jotain satunnaisia asioita, mitä itsellä nousee mieleen ja joista ehkä on iloa etukäteen huomioituna:

  Kansainväliseltä USAn domestic lennolle vaihtaessa pitää jonottaa maahantulotarkastuksen läpi ja todennäköisesti luvassa voi olla uusi turvatarkastus ja myös matkatavaroiden re-checkin. Aikaa on syytä varata yli 2h. USAn kotimaanlennot ovat valitettavan usein myöhässä ja peruutuksia ja rebookingeja seuraavalle lennollekin voi tulla. Reilusti varoaikaa siis ja kannattaa kuunnella kuulutuksia lähtöportilla (niissä tulee poikkeustilanteissa paljon enemmän infoa kuin mitä infotauluilta näkee). Itse pyrin olemaan kansainvälisen lennon saapumiskaupungissa (esim. New York) yleensä 1-2 yötä ennen jatkolentoja puhtaasti lento-ongelmien minimoimiseksi, mutta ei tämä toki välttämätöntä ole. Toiseen suuntaan homma menee helpommin, mutta laukkuja ei välttämättä saa edes saman allianssin sisällä siirtymään automaattisesti kansainväliselle jatkolennolle.

  USA on edelleen aika kehitysmaa vierailijoiden prepaid-liittymien suhteen. Vaikka kotimaiset operaattorit tarjoavatkin jo kohtuuhintaisia reissupaketteja, niin jos haluaa huolettomammin yli gigan dataa ja paikallisen puhelinnumeron (mitä vaikkapa jotkut ravintolavaraukset tms. saattavat vaatia), niin T-Mobilen SIM + prepaid plan maksaa n. $50 ja vaatii liikkessä asioinnin passin kanssa. Toimiva datayhteys on kuitenkin aika elinehto mm. Disney Appin vuoksi, vaikka monessa paikassa ilmaisia wifejä onkin – puistoissa lähes kaikkialla.

  Orlandossa Disneyn puistojen liepeillä Uber ja Lyft ovat käteviä liikkumiseen, autojen saatavuus on nopeaa ja hinnat melko edullisia. Näitä kannattaa suosia etenkin, jos aika on kortilla, vaikka tuo puistojen välinen köysiratakin aika hyvin toimii (ja bussit alueen sisällä). Disneyn puistojen edustalla on omat hyvin merkatut pickup-spottinsa bussilaiturien ohessa kyytipalveluille. Kannattaa asentaa valmiiksi puhelimeen ja laittaa toimiva luottokortti piikkiin (ja huolehtia, että puhelimella on datayhteys joko roamingin tai paikallisen SIMin kautta). Viime aikoina Lyft on tuntunut USAssa hieman halvemmalta.

  Disneylandin appista tulee tosiaan etukäteen tehdä varaukset siihen puistoon, mihin (parkhopperin kanssa) ekana kunakin päivänä haluaa. Hyvä huomioida, että jotkut puistot saattavat olla kokonaan kiinni joinakin päivinä. Appi ei aina ihan pysy mukana park hopper -touhuissa, esim. samalle iltapäivälle toiseen puistoon ravintola- tai lightning lane -varausten teko voi vaatia moneen kertaan edestakaista kliksuttelua.

  Jos ei halua nauttia 2-4h jonoista laitteisiin, niin Lightning Lanen käyttö on aika ehdotonta. Meillä oli Genie+ -lisäpalvelu, jolla saa periaatteessa määrättömästi LL-käyttöä päivittäin (mutta tietyin rajoituksin, esim. varauksia pystyi tekemään aikaisintaan myöhään edellisenä iltana). Ilmeisesti LL:iä saa ostettua ilman tuota yksittäinkin, mutta olettaisin tuon maksavan itsensä takaisin aika nopeasti. LL-saatavuus elää koko ajan, joten appia kannattaa tarkastella vähän väliä josko kiinnostaviin paikkoihin olisi auennut vapaita slotteja. LL:llä siis pääsee valitun aikaikkunan sisällä ohituskaistalle, jolla jonotusaika jää yleensä enintään puoleen tuntiin. Laitteet myös voivat toisinaan hajota yllättäen, jolloin jonotusaikaan voi tulla tunti lisää.

  Aamun ekat ja hieman yllättäen illan vika tunti ovat myös aika hiljaista aikaa, jolloin suosittuihinkin laitteisiin saattaa päästä lähes ilman jonoa. Jotkut puistot ovat myös joinakin päivinä auki tavallista pidempään, jolloin väkeä on paljon vähemmän. Kannattaa myös tarkastaa appista etukäteen kaikenlaiset päivä- ja puistokohtaiset eventit, kuten paraatit. Etenkin Magic Kingdomissa iltaysin ilotulista varten kannattaa etsiä ajoissa hyvät paikat – väkeä on reilusti.

  Disneyn appilla voi myös tilata ja maksaa ruoat etukäteen joissakin puistojen pikaruokapaikoissa. Paremmat ravintolat sitten taas tarvitsevat ennakkovarauksen, joita pitää kytätä etukäteen kuten LL:iä. Näissäkin jälleen hyvä muistaa, että varaustilanteet elävät koko ajan ja aikoja voi vapautua vielä viime hetkelläkin. Vaikka kaikki ravintolat puhuvat ”breakfast/dinner/lunch” -tarjoiluita, niin annokset eivät välttämättä ole kovin ruokaisia – esim. Oga’s Cantina Galaxy’s Edgessä on baari ja kalliit ruoka-annokset lähinnä naposteltavia. Täyttävämpää ruokaa saa Disney Springistä tai Disneyn ulkopuolisista läheisistä ravintoloista (joihin pääsemiseen Uber/Lyft auttaa).

  Ja Amerikassa kun ollaan, niin ruoka on rasvaista ja sokerista ja kasvisvaihtoehdot rajallisempia kuin Euroopassa. Alueen hanavesi haisee oudolta, vaikka juotavaa onkin, joten pullovedet ovat suositeltavampia. Ravintolahintoihin pitää tietenkin muistaa n. 20% tippi päälle kaikkeen, mikä nostaa vaivihkaa ruokakuluja melkoisesti.

  Vaikka kuinka etukäteen suunnittelisikin, niin yllätyksiä aina voi tulla, joten geneerisen hyvä yleisohje on varautua pettymyksiin: varasuunnitelmia vähän kaikkeen, riittävästi aikaa yllättäviin muutoksiin reagointiin ja must go -kohteisiin useampi mahdollinen aikaslotti. Peruasiat, kuten vesipullo + suklaapatukat, hyvät kengät ja sään mukainen vaatetus (ml. aurinkorasva!) sekä kännykkä datayhteydellä & täyteen ladattu power bank auttavat pitkälle. Lisävinkkinä aikuisporukalla reissaaville, että puistoissa on nykyään varsin runsaasti myös olutta/siideriä ym. myyviä standeja, mikä saattaa helpottaa toisinaan pakostakin kohoavaan V-käyrään ja tehdä pienen lepotauon jälkeen seikkailusta taas maagisemman kokemuksen 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s