Minun Jyväskyläni: parhaat paikat herkutella

Edellinen postaukseni käsitteli Teeleidiä, joka ansaitsi ihan oman merkintänsä. Tähän postaukseen kokoan Jyväskylän parhaita herkuttelupaikkoja. Näkökulmana on paikallisuus eli vaikka Harald sattuukin kuulumaan lempiravintoloihini, ei se tähän postaukseen kuulu, koska se on ravintolaketju. Postaus päivittyy sen mukaan, kun löydän uuden, mainitsemisenarvoisen paikan. Ensimmäiset herkuttelupaikat ovat Sohwi, Wilhelmiinan Konditoria ja Miriam’s.

Sohwi

Vuodesta 1968 palvellut Sohwi sijaitsee aivan Seminaarinmäen kampuksen nurkilla, joten se on monen yliopistolaisen vakipaikka. Jyväskylän ensimmäisen terassin lisäksi Sohwi tarjoaa tunnelmallisen paikan rentoutua ja toimivan, kasvisruokaa tukevan menun. Täällä on pidetty seminaarien jatkot ja yhdistysten kokoukset – paikasta löytyy myös erillinen kabinetti yksityisempää tilaisuutta ajatellen.

Viime aikoina olen istunut Sohwissa usein myös kirjoittamassa hyvässä seurassa – kunhan ensin on herkuteltu asiaankuuluvasti. Sohwin aukioloajat löydät täältä.

Wilhelmiinan konditoria

Keskisuomalaisen Wilhelmiinan konditorian leipomo löytyy Muuramesta ja kahvilat Jyväskylän keskustasta ja Äänekoskelta. Jyväskylän toimipiste sijaitsee historiallisessa Nikolainkulmassa, jonka tunnistaa vaaleanpunaisesta väristä ja tornimaisesta kulmauksesta. Jo vuonna 1899 avautuneen rakennuksen kulmahuoneistosta löydät hetken rauhan herkutteluun leipomotuotteiden parissa.

Kuvassa Nikolainkulman vaaleanpunainen puurakennus koristeellisine kulmatorneineen.
Nikolainkulma on viehättävä maamerkki aivan Jyväskylän ydinkeskustassa.

Wilhelmiinan konditoriosta saat leipomotuotteita sekä mukaan että paikan päällä nautittavaksi. Tarjolla on aina myös haudutettua teetä. Pienet kabinettihuoneet hurmaavat rauhallisuudellaan, joten kannattaa hakeutua myös kauemmas tiskin läheisyydestä. Täällä olen otattanut omat viralliset promootiokuvani.

Wilhelmiinan kahvila aukeaa Jyväskylän keskustassa arkisin kahdeksalta ja on avoinna aina seitsemään saakka. Lauantaisin paikka on auki kymmenestä kuuteen ja sunnuntaina kahdestatoista viiteen.

Kuva pienestä, tunnelmallisesta huoneesta, jossa on punainen matto ja matala, pyöreä pöytä. Pöydällä on tarjotin, jossa mukillinen teetä, täytetty rieska ja omenakinuskitorttu. Taustalla on kaksi nojatuolia ja koristetikkaat, joilla roikkuu violetti viltti. Seinän tapetti on violetti ja siinä on toistuvia kukkakuvioita.
Hetki itselle ja kirjoittamiselle herkkujen äärellä.

Nikolainkulman puurakennuksen ja Sokoksen tavaratalon välissä olevaa tyhjää tilaa on yritetty rauhoittaa pois laitapuolenkulkijoiden käytöstä. Kesäisin paikalle onkin nyt saatu jäätelökioski, ja koristeelliset ”lintuhäkit” kukkaistutuksineen ovat erinomaisia rentoutumis- ja kuvauspaikkoja jäätelöhetkille.

Miriam’s

Miriam’s on kahvila Jyväskylän keskustassa, aivan Asemakadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitsevan Torikulman alakerrassa. Käytävän kummallekin puolelle laajentunut kahvila tarjoaa suolaista ja makeaa moneen makuun. Tuotteet on valmistettu paikkakunnan omassa leipomossa, jonka yhteydessä toimii myös konditoria Kakkula, joka on kokonaan gluteeniton. Miriam’silla on myös erinomainen valikoima vegaanisia kakkuja!

Verkkokaupasta voit tilata sopivan kakun jo hyvissä ajoin ennakkoon. Tarjolla oleviin kakkuihin on merkitty kätevästi myös ajankohta, milloin niitä on saatavilla seuraavan kerran.

Kuvassa Miriam'sin myyntitiskit käytävällä kahvilan ulkopuolella. Tiskissä on myynnissä koristeellisia juomalaseja, paikallisten pienryrittäjien tuotteita, kuten Papu-paahtimon kahvia, sekä oman konditorian kakkuja.
Liikkeen ulkopuolella olevasta tiskistä voit kurkata heti saatavana olevat kakut juhliin tai muihin tilaisuuksiin!

Miriam’s on todella suosittu ja siksi usein täynnä. Kannattaakin varautua siihen, että istumapaikkaa joutuu hetken ajan etsimään tai odottamaan. Miriam’s on arkisin avoinna klo 7.30 – 19.30 ja lauantaisin kello yhdeksästä puoli kahdeksaan illalla. Sunnuntaisin kahvila on valitettavasti suljettu.

Miriam’sissa on hyvä teevalikoima ja tee haudutetaan aina tilauksesta. Suosittelen myös lämpimästi ruokaisia salaatteja. Nekin ovat herkullisia!


Jyväskylän kartta, johon olen merkinnyt värikkäillä palloilla kaikkien herkuttelupaikkojen sijainnit.
Jyväskylän herkuttelupaikat karttaan merkittynä. Mukana myös Teeleidin toimipisteet!

Jätä kommentti