Katja suosittelee: ostoksia ja oleskelua Lontoossa

Reykjavík onnistui pudottamaan Lontoon TOP3-kaupunkilistaltani. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tulen palaamaan Lontooseen vielä useamman kerran – ja nauttimaan joka kerrasta. Edellisestä on jo kuusi ja puoli vuotta, joten on aika nostalgisoida kevään 2016 reissua, joka aloitti Kontturin naiset reissaa -perinteen. Tässä muutama suositus paikoista, jonne nörtti voi rahansa pistää – ja sen jälkeen nautiskella luonnosta kaupungin keskellä.

Ostoksia.

Forbidden Planet -kaupan näyteikkuna
Forbidden Planet London Megastore

Olen jo aiemmissa postauksissani maininnut Forbidden Planetin useaankin otteeseen. Ja ihan syystäkin. Kyseessä on siis kauppaketju, jonka liikkeitä löytyy useammasta Englannin kaupungista sekä Dublinista. Lontoon megastore sijaitsee osoitteessa 179 Shaftesbury Avenue. Piccadilly Circukselta on tänne ihan lyhyt kävelymatka. Tutustuin liikkeeseen syksyllä 2005 ollessani Englannissa vaihdossa, kun toinen silloisista miespuolisista kämppiksistäni vei minut kotikaupunkinsa Newcastlen pikkukauppaan. Se oli menoa se. Nyt käytän aina tilaisuuteni hyväksi, kun suuntaan Englantiin ja varaan aina vähintään pari tuntia Forbidden Planetille, josta on tullut yksi vakikaupoistani.

Täältä löydät fanisälää, sarjakuvia, kirjallisuutta, taidetta, roolipelejä. Ja kaikkea muuta mahdollista. Varoituksen sana: tänne lipsahtaa rahaa ihan vahingossa. Kannattaa myös kysyä, vieläkö opiskelijat saavat -10 %:n alennuksen.

Jos vintage ja antiikki kiinnostavat, suosittelen toista Lontoon kuuluisista markkinakaduista eli Portobello Roadia, joka sijaitsee Kensington Gardensilta luoteeseen. Me otimme metron Ladbroke Groven asemalle ja kuljimme sieltä Portobelloa pitkin ”alas” kohti keskustaa. Kadulla kannattaa ehdottomasti käydä lauantaisin, joka on se perinteinen markkinapäivä. Tällöin tarjolla on kaikkea.

Täältä tein hienoimpia vaateostoksia hetkeen. Löysin torikojusta kahdellakympillä käsityönä tehdyn, aitoa villaa olevan knalli-henkisen hatun, joka näytti kuuluvan päähäni. Lisäksi mukaan tarttui pitkä, leveähelmainen nahkatakki, jossa oli niittikoristeita ja tyylikäs punainen vuori. Sitä ovat kehuneet niin tutut kuin tuntemattomat kadulla vastaan tulevat ihmiset. (Kuva takista löytyy tästä Praha-postauksestani.)

Jos tyylikkäät, värikkäät ja näyttävät nahkatakit kiinnostavat, suosittelen Portobello Leather Housea (Portobello Road 187). Eivät ole halpoja, mutta sinä lauantai-iltana kuuden hujakoilla kaikki tuotteet olivat puoleen hintaan. En tiedä, onko se tapana, vai oliko päivä erityinen. Mutta ei ole takin osto kaduttanut.

Lattialla kaksi toppia (Star Wars ja Marvel) sekä neljä paria sukkia (Star Wars ja Harry Potter) ja Marvel-vyö.
Nörttiloottia

Primark on Iso-Britanniassa, mutta myös manner-Euroopan alueella toimiva halpiskauppaketju, joka myy vaatteita ja asusteita. Irlannissa liike kulkee nimellä Penneys. Primark on oikea paikka sellaiselle nörtille, joka ei halua tuhlata vaatteisiin ja asusteisiin omaisuutta, mutta haluaa silti pukeutua lisensioituihin vaatteisiin. Pikamuodin aikakaudella halpisvaatekaupoissa käyminen on aina hieman kyseenalaista, mutta itse pyrin käyttämään kaikki vaatteeni loppuun tai myymään ne kirppiksellä, jos ne eivät enää mahdu päälle.

Olin kuullut hieman negatiivista palautetta Primarkin vaatteiden laadusta. Näin kuusi vuotta ylläolevan vaatekasan hankinnan jälkeen on todettava, että yksi sukka on tähän mennessä kulunut puhki ja toinen sukkapari menossa hieman samaan suuntaan. Kumpikin toppi on edelleen käytössä. Vyö oli hieman heiveröisempi ja on selvästi kärsinyt eniten.

Oleskelua.

Siinä vaiheessa, kun kaipaat lepoa ja luontoa, kävely Kensingtonin puistossa tekee hyvää, tai voit viettää paikalliseen tapaan piknikiä viereisessä Hyde Parkissa. Siellä on prinsessa Dianan muistolle omistettu suihkulähde ja muistokävelyreitti. Pongasimme kyhmyjoutsenia, harmaahaikaroita, oravia, kaniineja ja valtavan määrän sorsia.

Kirjanörtin kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kensingtonin puistossa, sillä siellä sijaitsee Peter Panin patsas.

Kirjailija J. M Barrie itse tilasi pronssipatsaan kuvanveistäjä Sir George Framptonilta ja se asetettiin paikalleen vuonna 1912. Peter Panin patsaita on useampia eri puolilla maailmaa, mutta Kensingtonin puiston patsas on se alkuperäinen. Se sijaitsee lähellä Bayswater Roadia, jolla Barrie itse aikoinen asui. Kensingtonin puisto on myös inspiroinut Barrien tarinoita.


Mitkä ovat sinun lempipaikkasi Lontoossa? Minulle saa suositella erityisesti kahviloita ja teehuoneita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s