Katja suosittelee: lempikirjakauppani Turussa

Turku on yksi lempikaupunkejani Suomessa, joten oli virkistävää palata maisemiiin koronaetäilyn jälkeen – ja vieläpä sarjisfestareiden muodossa! Mutta tämä postaus ei käsittele sarjisfestareita (siitä on luvassa ihan omansa), vaan annan muille kaltaisilleni sarjakuva- ja kirjaharrastajille pari tärppiä Turun visiiteille.

Sammakon kirjakauppa ja kahvihuone

Sammakon kirjakaupan näyteikkuna ja ovi
Sammakolla on kirjakaupan lisäksi myös oma kahvihuone Yliopistonkadun ja Humalistonkadun risteyksessä.

Sammakon kirjakauppa on yksi lempikaupoistani Turussa. Sammakko on myös pieni kustantamo, mutta kirjakaupalla on ollut kivijalkamyymälä Turussa jo vuodesta 2001. Nyt huomasin ilokseni, että Sammakko on laajentanut ja lisännyt kahvihuoneen kaupan yhteyteen! Ja sen verran sympaattinen ja suosittu paikka oli, etten meinannut ensin löytää tilasta istumapaikkaa. Tämä näytti olevan monen opiskelijan suosiossa eikä ihmekään – kyllä minäkin viihtyisin kirjojen ääressä. Täältä saa niin kahvia kuin haudutettua teetä sekä vegaanisia herkkuja. Saataisikohan tällainen paikka myös Jyväskylään?

Sammakon kirjakaupasta löytyy niin suurten kustantamojen kuin oman kustantamon tuotteita. Sarjakuvat ovat mainiosti esillä. Esimerkiksi Liv Strömquistin teokset ovat Sammakon kustantamia. Kannattaa myös kurkata alehyllyvälikkö – sieltä voi löytyä helmiä vitosella.

Turun sarjakuvakauppa

Turun sarjakuvakaupan näyteikkuna
Turun sarjakuvakauppa ei ole kaukana Sammakosta. Jatka vain Humalistonkatua pitkin kohti rautatieasemaa ja siinähän se jo näkyykin.

Toinen lempikauppani on tietenkin Turun sarjakuvakauppa, jonka nimi kertoo jo kaiken olennaisen. Kivijalkakauppoja löytyy tällä hetkellä kaksi: tämä Turun liike ja toinen toimipiste Oulussa (jossa on hämmentävää käydä, koska nimi on tosiaan sielläkin Turun sarjakuvakauppa). Olen myös tilannut heidän verkkokaupastaan tuotteita ja palvelu pelaa.

Turun sarjakuvakauppa on muuten se paikka, mistä saa Tom of Finland -tuotteita aina heijastimista muistivihkoihin. Kauppa löytyy siis osoitteesta Humalistonkatu 8B.


Lasi-ikkunan takana hämähäkin seittiä, pullossa oleva kynttilä, vanha kamera ja valokuvia, pääkaloja ja kissa- ja rottapatsaat.
Nuortenosaston estetiikkaa Turun kaupunginkirjastossa.

Pienenä bonuksena kannattaa tietenkin aina pyörähtää paikallisessa kirjastossa. Erityisen paljon nautin lasten- ja nuortenosaston sisustuksesta. Turun pääkirjasto sijaitsee Aurajoen rannalla osoitteessa Linnankatu 2.

Yksi kommentti artikkeliin ”Katja suosittelee: lempikirjakauppani Turussa

  1. Paluuviite: Suomen sarjakuvafestarit: mitä, missä, milloin? | Ankkatohtorin lokikirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s