Minun Jyväskyläni: parhaat kirppikset

Kirppikset ovat kertakaikkisen parhaita ostospaikkoja. Ne ovat ekologisia ja niiltä voi tehdä hämmentävän edullisia ja harvinaisia löytöjä. Käyn yhtä mielelläni niin pöytävuokrakirppiksillä kuin hyväntekeväisyyskirppiksilläkin, sillä molemmissa on puolensa. Pöytiä vuokraavilta kirppiksiltä saattaa löytyä jokin tietty pöytä tai rekki, jossa on juuri sinun näköistäsi tavaraa. Hyväntekeväisyyskirppiksillä tavara on yleensä järjestetty värin tai koon mukaan, joten sieltä on puolestaan helppo etsiä jotain tiettyä – erityisesti cosplay-projekteihin. Väsätessäni Tony Starkin hanskaa Civil War -leffasta löysin Jyväskylän Fidasta täydellisen kellorannekkeen ja kaulakorun, joista tein hanskaan rannekkeen.

Olen myös ostanut oman yo-lakkini kirppikseltä.

Minun Jyväskyläni -teemasarjassa vilkaistaankin tällä kertaa muutamaa kivaa kirppistä. Esimerkiksi keskustassa Asemakadun kummallakin puolella on useampikin kirppis, joita suosittelen lämpimästi. Ja jos on mahdollista lähteä kauemmas, Palokan Kirri on ehdoton kohde kirppishaukalle.

Kuva kirpputorin ulko-ovilta, joiden edessä on kirppiksen mainoskyltti pöytävuokrahintoineen.
Keskustan kirppis on oma lempparini Jyväskylän keskustan kirpputoreista.

Sijainti: Vapaudenkatu 40 – 42, paikallisliikenneterminaalin vieressä.
Tyyppi: pöytävuokrakirppis
Mitä tarjolla: kaikkea mahdollista.
Parhaat löytöni: upouusi Star Wars -ulkoilupuku täsmälleen omaa kokoani, Star Wars – ja Totoro-tyynynpäälliset sekä suloiset keijunsiipikorvikset.

Kuva Rebel-kirppiksen ja Teeleidin yhteisestä sisäänkäynnistä. Ovella on iso muovinen kasvi, jossa vaaleanpunaisia kukkia. Ovensuun kummallakin puolella on mainoskyltti: toisessa mainostetaan Teeleidin kuplateetä, toinen toivottaa vieraan tervetulleeksi.
Teeleidin ja Rebelin pyhä liitto löytyy Sokkarin yläkerrasta.

Sijainti: Kauppakatu 24 – 26, kauppakeskus Sokoksen toinen kerros.
Tyyppi: pöytävuokrakirppis: vaaterekkejä. Samassa tilassa Teeleidin pieni puoti, jossa voit istahtaa sohville teen ääreen.
Mitä tarjolla: aikuisten vaatteita klassisempaan makuun
Parhaat löytöni: kirjava pöllötunika.

Kuva Happy Second -liikkeen näyteikkunasta, jossa esillä muun muassa ruskeita nahkasaappaita ja Marimekon unikkokuosinen laukku. Pihalla seisoo mainoskyltti, joka kehottaa varaamaan myyntipaikat liikkeen verkkosivuilta.
Jyväskylän Ihaniin Putiikkeihin kuuluva Happy Second on uusin löytöni.

Sijainti: Asemakatu 11
Tyyppi: pöytävuokrakirppis: vaaterekkejä
Mitä tarjolla: aikuisten vaatteita, kenkiä ja asusteita klassisempaan makuun
Parhaat löytöni: liituraitahuitula, jossa on taskut.

Muista myös Jyväskylän UFF osoitteessa Asemakatu 4!


Jos pääset liikkumaan keskustan ulkopuolelle, kannattaa ehdottomasti suunnata Palokan Kirriin. Siellä on kolmekin kirppistä ihan lähekkäin; näistä kahdessa pyrin käymään säännöllisesti, koska teen jokaikinen kerta löytöjä.

Kuva SPR-kirppiksen ulkoseinästä. Punatiilinen rakennus on teollisuushallimainen. Oven yläpuolella on harjakatos ja tervetuloa-kyltti. Seinässä on näkyvä valomainos, jossa lukee "SPR kirppis Kierrättää hyvää".
Palokan SPR-kirppis on parasta ikinä.

Sijainti: Kirrinpolku 5
Tyyppi: hyväntekeväisyyskirppis
Mitä tarjolla: kaikkea maan ja taivaan väliltä leluista vaatteisiin ja huonekaluihin. Erityisesti lelu- ja kirjaosasto ovat täynnä helmiä.
Parhaat löytöni: Monty Pythonin Knights who say NI -t-paita, useita kirjoja, Star Wars- ja My Little Pony -leluja.

Kuva Kirpputori Silinterin ulkopuolelta. Tiilinen rakennus on matala ja tasakattoinen. Ikkunoiden yllä on neonvihreä mainoskyltti, jossa silinterin kuva ja liikkeen nimi. Kyltti mainostaa isolla HUONEKALUJA ja aukioloaikojaan.
Kirpputori Silinterissä vierailuun kannattaa varata hetki aikaa.

Sijainti: Kirrinkuja 1
Tyyppi: pöytävuokrakirppis
Mitä tarjolla: kaikkea mahdollista. Hyvin paljon lastenvaatteita ja tavaroita. Erikoisuutena kassojen lähellä olevat telineet, jotka ovat täynnä erilaisia hihamerkkejä. Näistä löytyy paljon nörtinkin makuun.
Parhaat löytöni: Darth Vader -tyyny ja prinsessa Leia -juliste, R2-D2-hihamerkki.


Bonus: Jyväskylän Kirpparilla

Kun lähdet Laukaan suuntaan Lohikoskentietä pitkin, löydät vielä yhden mainitsemisen arvoisen kirppiksen ennen Seppälänkankaan teollisuusaluetta. Kirpparilla on iso kirpputori Tokmannin yläkerrassa. Se on myös se kirppis, jossa myyn omia tavaroitani suurin piirtein kerran vuodessa.

Sijainti: Sorastajantie 1, Tokmannin yläkerta, HopLopin vieressä.
Tyyppi: pöytävuokrakirppis
Mitä tarjolla: kaikkea mahdollista.
Parhaat löytöni: useampikin lyhyt nahkatakki, pääkallohuivi, Luis Royo -palapeli, paljon kirjoja, esim. kovakantista Diana Wynne Jonesia.


Ilmianna omat lempikirppiksesi – olivat ne sitten Jyväskylässä tai missä tahansa muualla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s