Minun Jyväskyläni: Jyväskylän ihanat putiikit

Suur-Jyväskylän lehdessä on ajoittain palsta, jossa kysellään paikallisen ”kuuluisan” asukkaan lempipaikkoja Jyväskylässä. Mietin edelleen, mitkä merkitykselliset paikat itse sijoittaisin Jyväskylän kartalle.

Sitten muistan, etten ole ollut jyväskyläläinen yli kymmeneen vuoteen – käyn vain siellä töissä naapurikunnasta käsin. Aiemmassa Jyväskylää käsitelleessä postauksessani tarkastelin kaupunkia kirjaturismin näkökulmasta. Nyt ajattelin tehdä sarjan pieniä teemapostauksia nimikkeellä ”Minun Jyväskyläni”. Sarjan ensimmäisessä postauksessa päästään ostoksille.


Jyväskylän ydinkeskustassa on monia kivijalkaliikkeitä, jotka ovat kirjaimellisesti ihania putiikkeja. Pienryrittäjien liikkeet on listattu kävelykierrokseksi Visit Jyväskylä -verkkosivuilla. Tässä on oma TOP3-listani paikallisista pienyrittäjistä sekä lopuksi muutama mainitsemisen arvoinen ketjuliike.

Harjun paperi

Harjun Paperi -liikkeen näyteikkuna, jossa on paljon erilaisia kortteja.
Harjun Paperin löydät osoitteesta Yliopistonkatu 6 B.

Vuodesta 1954 toiminut Harjun Paperi on korttiharrastajan paratiisi. Täältä löydät valtavan määrän kotimaisten pienyrittäjien kortteja, pieniä julisteita, muistikirjoja ja -vihkoja sekä tarroja bujoiluun ja koristeluihin. Muun pienen sälän joukossa on muun muassa magneetteja, washiteippejä ja maatuskanukkeja. Jouluna tarjolla on erilaisia paperisia joulukalentereita. Täältä ostan erityisesti tarroja kalenterini koristeluun.

Harjun Paperin näyteikkunan somistus vaihtuu usein ja pysäyttää Yliopistonkadulla kävelijän ihastelemaan tarjontaa.

Kivijalkakauppa on auki maanantaista perjantaihin klo 10 – 17.30, lauantaisin klo 10 – 14.

Pienikamari

Pienikamarin näyteikkuna. Ikkunan yläpuolella lukee "suuria elämyksiä pienille, pieniä yllätyksiä isoille".
Pienikamari sijaitsee Yliopistonkadun ja Kilpisenkadun risteyksessä.

Pienikamari vaikuttaa ensinäkemältä pelkältä lelukaupalta, mutta mottonsa mukaisesti kaupasta löytyy myös pieniä yllätyksiä isoille. Täältä löydät persoonallisia leluja, pienyrittäjien tuotteita, säilytysrasioita ja korvakoruja sekä esimerkiksi nukkekotiharrastajille minisisustusesineitä. Muumi-tuotteille on oma seinustansa. Tilaa on vähän, joten isot reput ja laukut kannattaa jättää muualle.

Täältä ostin viimeksi leimasimia ja haaveilin suloisista Pikku Myy -korviksista. Yksi hienoimmista löydöistä, mitä täältä olen saanut, on C-kasetin muotoinen metallirasia, jossa lukee Awesome Mix Vol. 1 – Marvel-fanit tietävät.

Kivijalkakauppa on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 – 17.30, lauantaina klo 10 – 14.30.

Antikvariaatti Lukuhetki

Antikvariaatti Lukuhetken näyteikkunat, jossa on esillä lukuisia kirjoja.
Antikvariaatti Lukuhetki sijaitsee Kirkkopuiston vieressä osoitteessa Kauppakatu 17.

Ehdoton lempikauppani Jyväskylässä on Antikvariaatti Lukuhetki. Täältä on vaikea poistua ostamatta mitään. Lukuhetki on Jyväskylän paras sarjakuvakauppa ja äänestetty Kotilieden lukijoiden keskuudessa Suomen viidenneksi parhaaksi antikvariaatiksi. Kirjat on järjestetty genreittäin esille ja tarjolla on ahkerille kävijöille myös ”uutuushylly”, josta löydät viimeksi saapuneet opukset.

Pienehkö, mutta siisti liike tarjoaa fantasia- ja scifiharrastajallekin sopivaa luettavaa. Omistajan oma nörttiys näkyy sisustuksessa: paikalta voi bongata muun muassa Boba Fettin kypärän. Tämä on se kauppa, josta pyrin ostamaan myös sukulaislapsille lahjaksi menevät kirjat.

Kivijalkaliike palvelee arkisin klo 10 – 17, lauantaisin klo 10 – 15.

Kartta Jyväskylän keskustasta. Siihen on merkitty Harjun Ppaerin, Antikvariaatti Lukuhetken sekä Pienikamarin sijainnit värikkäillä palloilla.
Jyväskylän keskustan kartta ja ihanien putiikkien sijainnit.

Bonus: parhaat ketjuliikkeet nörtille

  1. Metkunen. Naamiotarvikkeita ja asusteita myyvän Metkusen kivijalkaliikkeet löytyvät Jyväskylästä ja Tampereelta. Täältä saa myös persoonallisia pienyrittäjien korviksia ja erikoisia vaatteita. Cosplay-harrastajalle myös meikkivaranto on tarkastuksen arvoinen. Jyväskylän Metkunen löytyy osoitteesta Kauppakatu 13.
  2. Underground. Rock- ja vintagehenkisten vaatteiden lisäksi Underground myy pieniä sisustusesineitä ja koruja. Lisäksi tarjolla on asiantuntevat lävistyspalvelut. Myymälät sijaitsevat Jyväskylän lisäksi Joensuussa, Oulussa, Kuopiossa ja Tampereella. Jyväskylän liikkeen löydät Forum-kauppakeskuksesta.
  3. Fantasiapelit. Jokaisen nörtin vakiokauppa. Sarjakuvia, kirjoja, pelejä ja figuja laidasta laitaan. Myös takahuone, jossa pääsee itse pelailemaan. Fantasiapelejä löydät Helsingistä, Joensuusta, Kuopiosta, Oulusta, Tampereelta, Turusta ja Jyväskylästä. Jyväskylän liike sijaitsee Jyväskeskuksen toisessa kerroksessa.
  4. Partanen. Lelukauppa Partanen on tuoreimpia tulokkaita Jyväskylän kauppavalikoimassa. Jyväskeskuksen alakerrassa sijaitsevasta liikkeestä löydät lelut, pelit ja Legot. Toinen myymälä sijaitsee Kuopiossa. Täältä himoitsen jättimäistä Bulbasaur-pehmolelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s